FOM Orkest

Het FOM orkest is ontstaan uit het NijTalint Orkest-project. Dit was een projectorkest om volwassen (weer) enthousiast te maken voor de blaasmuziek. De FOM was de eerste federatie in Nederland die dit regionaal organiseert.

Na het project om het NijTalint Orkest op te zetten hebben alle (!) deelnemers aangegeven door te willen gaan met muziek maken. Hieruit is het FOM Orkest ontstaan. Zij repeteren om de week op zaterdag in Ons Huis (Beetsterzwaag) onder leiding van Rik Hoekstra, en geven regelmatig concertjes. Het doel van het FOM Orkest is om volwassenen klaar te stomen om te kunnen spelen bij één van de bij de FOM aangesloten verenigingen. De focus ligt hierbij op muziek maken met elkaar. Het wordt ook sterk aangeraden om op les te gaan bij een muziekdocent.

Heb jij ook zin om (weer) muziek te gaan maken (in een HaFaBra-setting)? Meld je dan aan via ons contactformulier


Een beetje ervaring (ook langer geleden) met muziek maken is wel nodig om bij het FOM orkest te kunnen spelen. Mocht je geen ervaring hebben, dan kun je eerst ook op muziekles. De FOM kan je ook helpen om een geschikte muziekdocent te vinden. Neem hiervoor ook contact met ons op.